Met behulp van cookies kunnen wij u onze diensten aanbieden. Als u gebruik
wil maken van onze site, accepteert u automatisch ons cookiebeleid.

Accepteren
Prinsengracht 687
3.995.000 k.k.

Algemene informatie

Monumentale ontwikkelingskans aan de gracht!

Een volledig grachtenpand van deze klasse, met een vernieuwde fundering en reeds vrijgegeven vergunningen voor de herontwikkeling tot meerdere woningen inclusief tuin en tuinhuis, dat mag met recht een monumental opportunity heten.

Het monumentale grachtenpand ‘Gelderland’ bestaat uit een souterrain, een bel-etage met een riante tuin en een bewoonbaar tuinhuis, daarboven drie verdiepingen en een dubbel bovenhuis met dakterras. Het pand heeft een rechthoekige plattegrond van circa 6 bij 14 meter en staat op 194 m² eigen grond. Als geheel biedt het uitgelezen mogelijkheden tot herontwikkeling tot meerdere eerste klas woningen op deze prachtlocatie met behoud van het bestaande monumentale karakter.

Mogelijke indelingen:
De bel-etage samen met het souterrain met terras en het witgepleisterde tuinhuis bieden samen al ca. 180 m² woonoppervlak, plus het genot van een tuin van circa 60 m², midden in de stad.

De verdiepingen hebben ieder een woonoppervlak van ruim 75 m² met een vergelijkbare indeling van een voorkamer en twee achterkamers gescheiden door het trappengat, en daarnaast ruimte voor een keuken, badkamer, toilet(ten), een berging en kasten. Zij kunnen tot afzonderlijke huur- of koopappartementen worden ontwikkeld of deel uitmaken van een grotere woning en bijvoorbeeld een nanny huisvesten.

De vierde verdieping vormt samen met de kapverdieping een mogelijk dubbel bovenhuis met een woonoppervlak van ruim 112 m². De kapverdieping biedt behalve het dakterras een extra kamer, badkamer en ruime berging, met op de overloop het oorspronkelijke hijstuig als monumentaal ornament.

Het pand is rijk bedeeld met fraaie monumentale details als natuurstenen schouwen, sierstucwerk, lijsten en andere ornamenten, welke op een prachtige manier laten zien hoe de detaillering vereenvoudigt naarmate men op een hogere verdieping komt, zoals gebruikelijk was in zijn tijd.

Bijzonderheden:
• Geheel grachtenpand, leeg opgeleverd;
• Rijksmonument
• Eigen grond
• Ca. 561 m² woonoppervlak (niet NEN 2580 gecertificeerd);
• Mogelijkheid om 5 appartementen te realiseren, tekeningen beschikbaar;
• Vernieuwde fundering (2019)
• Vergunning herontwikkeling reeds afgegeven
• Ouderdoms- en niet bewonersclausule van toepassing.

Kenmerken

Koopprijs
€ 3.995.000,- k.k.
Aantal kamers
7
Datum invoer
28 oktober 2019
Aanvaarding
in overleg
Status
Beschikbaar
Postcode
1017 JV

Bouw

Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1714
Dak type
zadeldak

Oppervlakte en inhoud

Oppervlakte
561 m2
Inhoud
1.616 m3
Oppervlakte tuin
60 m2

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
0

Buitenruimte

Tuintypen
achtertuin

Externe bergruimte

Schuur/beging soort
vrijstaand steen
Garage
geen garage

Parking

Parkeer faciliteiten
betaald parkeren, parkeervergunningen